Lehed

esmaspäev, 14. september 2009

Puutetavlikoolituse I moodul

Alustasime esmaspäeval, 14. mail 2009 Ristiku PK-s Tiigrihüppe SA puutetahvikoolitust.
Registreerunud oli tublisti üle 10 õpetaja, mõni pidi esimene kord paraku puuduma.
Pärast tutvumist ja muud sissejuhatust oli puutetahvli tehniline tutvustus, sealhulgas ülevaade interaktiivsetest tahvlitest Eestis, ning koolitatavad said ise tahvlit katsuda: orienteerida, pliiatseid ja klaviatuuri proovida.
Seejärel vaatasime, kuidas integreerida puutetahvlit teiste programmidega: MS PowerPoint, MS Word ja ArtRage.
ArtRage'i allalaadimise link: http://www.artrage.com/artragedown.html. Vali "Starter Edition". Meil ei tahtnud see proogramm täna millegipärast hästi töötada, ei saanud värve kätte. Aga hea mulje jättis see koolitatavatele küll.
I mooduli viimane osa oli puutetahvli kasutamine veebilehtedega. Tutvusime koos anagrammi loomise lehega ja siis uurisid koolitatavad ise, milliseid veebilehti ja kuidas puutetahvli abil tunnis kasutada.
Töölehe üleslaadimiseks kasutasime SkyDrive'i keskkonda (http://skydrive.live.com). Paar inimest ei saanud kasutajat luua (nn päevalimiit oli täis), aga kellel oli Hotmaili kasutaja olemas, nendel õnnestus töölehe jagamine kenasti, samuti teistel, kes said konto loodud.
Koduseks tööks jäi ühe veebilehe kasutamise näpunäidete koostamine, selle laadimine SkyDrive'i keskkonda ja koolitajaga jagamine.
I moodul läks hästi, kõik kohal olnud jäid rahule.
Kohtumiseni järgmisel esmaspäeval!
Koolituse materjalid on aadressil http://3fahug.havike.eenet.ee/puutetahvel/, kursuslased saavad parooli koolitajalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar